تشک مواج

  • گاهی در برخی بیماران شرایطی ایجاد می  شود که فرد ناچار است برای مدت طولانی بی حرکت بماند یا قادر به حرکت دادن بدن خود نیست. آسیب های نخاعی، بیماری هایی که نیاز به دوره بستری طولانی مدت دارند و افرادی که برای مدت طولانی نا هوشیار هستند و در کما قرار دارند، این موارد همگی نمونه هایی هستند که افراد قادر به حرکت و جا به جایی نیستند.
  • طبیعتا این عدم تحرک طولانی مدت می تواند عوارض جبران ناپذیری برای فرد به دنبال داشته باشد. یکی از این عوارض زخم بستر است. زخم بستر در مراحل اولیه به راحتی قابل درمان است اما با گسترش آن و عدم درمان می تواند برای فرد کشنده باشد. برای جلوگیری از این مشکل محققین تشک هایی ساخته اند که تا حدی از بروز اختلالاتی که به واسطه عدم تحرک ایجاد می شود جلوگیری می کند.
  • نکته قابل توجه در رابطه با این تشک ها این است که در مصارف غیر از بیمارستان نیز می توان از آن ها استفاده کرد. در ادامه با ویژگی این تشک ها بیشتر آشنا می شویم. در ادامه متن علاوه بر معرفی انواع تشک های بیمار به سراغ زخم بستر و دلایل ایجاد آن می رویم و درجات و نحوه درمان آن را به شما معرفی مب کنیم.

تشک مواج

تشک زخم بستر

  • تشک مواج، یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات پزشکی برای بیمارانی که بستری هستند می باشد. این تشک ها برای تمامی بیماران بستری در بیمارستان و حتی در منزل مناسب و ضروری است. تشک مواج را با نام های دیگری مانند تشک زخم بستر، تشک بیمارستانی و تشک بیمار نیز معرفی می کنند.

انواع تشک مواج

  • بیشترین و اصلی ترین کاربرد تشک های مواج برای جلوگیری از زخم بستر در بیمارانی است که به هر دلیل قادر به حرکت کردن و جا به جایی نیستند. در واقع این تشک ها به واسطه حرکات مواجی که به واسطه جریان هوا در آن ها ایجاد می شود، حرکات بدن را شبیه سازی می کند و تکیه گاه بیمار را مرتبا تغییر می دهند.

تشک مواج

انواع تشک مواج زخم بستر

  • قبل از هر چیز بهتر است با زخم بستر و عوامل موثر بر آن بیشتر آشنا شویم. زخم بستر یک آسیب پوستی و بافتی است. علت اصلی ایجاد این زخم عدم تحرک است. وقتی بیمار مجبور باشد به مدت طولانی بی حرکت بماند و جا به جا نشود، خون رسانی و به دنبال آن اکسیژن رسانی به بافت مربوطه کاهش می یابد. این زخم ها عمدتا در نواحی سخت و استخوانی ایجاد می شود. پا ها، ستون فقرات، استخوان کتف و شانه، زانو ها، قسمت های خلفی استخوان جمجمه و مواردی از این دسته قسمت هایی از بدن هستند که در خطر ایجاد زخم بستر هستند. در واقع در این مناطق خون رسانی مسدود می شود و خون به بافت های مجاور استخوان ها منتقل نمی شود و به این شکل پوست این نواحی قرمز، کبود و زخم می شود.
  • اما نکته قابل توجه در رابطه با این زخم ها جلوگیری از تشدید و گسترش آن ها است. در صورت بی توجهی به زخم های بستر، این زخم ها عفونت می کنند و عوارض زیادی برای فرد ایجاد می کنند. عفونت زخم بستر در بدترین حالت می تواند مرگ بار نیز باشد.

تشک مواجتشک مواج زنیت مد

تشک مواج برای زخم بستر

زخم های بستر در چند درجه ایجاد می شوند.

  • زخم بستر درجه یک: آغاز ایجاد زخم بستر در این مرحله است که فرد در ناحیه مربوطه التهاب و کمی درد و سوزش احساس می کند.
  • زخم بستر درجه دوم: در این مرحله ضایعه پوستی کوچک و قرمز رنگ قابل مشاهده است.
  • زخم بستر درجه سوم: نفوذ زخم به عضلات در این مرحله ایجاد می شود. این مرحله گاهی با عفونت همراه است.
  • زخم بستر درجه چهار: شدید ترین حالت زخم بستر. در این مرحله زخم بستر آنقدر عمیق شده است که به استخوان نیز نفوذ می کند و عفونت تمام نقاط اطراف را نیز در بر می گیرد.

تشك مواج ضد زخم بستر

  • زخم بستر به دلیل فشرده شدن پوست در بین دو ساختار ایجاد می شود. پوست نواحی گفته شده به مدت طولانی در بین استخوان و بستر قرار می گیرد، به این صورت انسداد خون در آن نواحی ایجاد می شود. در واقع پوست در آن نواحی می میرد و این بافت مرده مستعد ایجاد عفونت است.
  • اما علل زیادی وجود دارد که فرد بدون حرکت را مستعد ایجاد این مشکل می کند. از جمله این موارد سن بالا و کاهش وزن به دلیل بیماری است.  زیرا در این افراد عضلات تحلیل می رود و پوست تماس مستقیم بیشتری با استخوان مجاور خود دارد. برخی بیماری ها نیز بر روی جریان خون اثر می گذارند و در آن اختلال ایجاد می کنند. اسپاسم های عضلانی، اختلال حواس، پوست خشک، تغذیه نامناسب، سیگار و مواردی از این قبیل از جمله عواملی هستند که می توانند در ایجاد زخم بستر و حتی تشدید آن اثر گذار باشند.

تشک زخم بستر

تشک مواج ضد زخم بستر

  • همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم زخم بستر در صورت بی توجهی به آن درگیر عفونت می شود. در ابتدا این عفونت یک عفونت پوستی ساده است که صرفا با خروج ترشحاتی از زخم همراه است. در ادامه این عفونت پوستی به استخوان و مفصل می رسد و آن ها را نیز درگیر می کند. به دنبال تکثیر باکتری ها و گسترش عفونت و بی توجهی به آن، عفونت به خون می رسد و در سر تا سر بدن پخش می شود. این گسترش عفونت در خون تمام نقاط بدن می تواند باعث مرگ بیمار شود.

  • علاوه بر گسترش عفونت، عدم درمان زخم بستر به مدت طولانی می تواند باعث سرطانی شدن سلول های ناحیه مربوطه شود.

تشک زخم بستر

تشک مواج مخصوص زخم بستر

  • برای درمان زخم بستر متخصصین مختلف اعم از پزشک مربوطه، پرستار، فیزیوتراپ، ارتوپد و متخصص تغذیه و سایر متخصصین درگیر روند درمان هستند. روند درمان بسته به درجه زخم بستر متفاوت است و البته در درجات سه و چهار طبیعتا درمان دشوار تری در پیش است. خارج کردن بافت آسیب دیده، کاهش فشار در ناحیه زخم، پانسمان زخم و رعایت نظافت آن، دارو درمانی و مواردی از این دسته از جمله راه های درمان زخم بستر است.

تشک مواج زخم بستر

به طور کلی چندین نوع تشک مواج بر اساس شکل ظاهری وجود دارد که هر یک ویژگی های اختصاصی و کاربرد خاص خود را دارا است.

  1. یکی از مدل های تشک مواج، تشک مواج تخم مرغی است. این مدل که جز پر کاربرد ترین و پر فروش ترین مدل ها است یکی از ارزان ترین تشک های مواج نسبت به سایر مدل های مشابه در بازار است. این تشک به دلیل ظرافتش قادر به تحمل وزن خداکثر ۷۰ کیلو گرم می باشد. تشک مواج تخم مرغی دارای طول و عرض ۲۸۰ سانتی متر و ۹۰ سانتی متر است. ضخامت و ارتفاع این تشک نیز ۶.۵ سانتی متر است. به طور کلی این تشک برای بیمارانی که تا حداکثر یک سال بستری هستند مناسب است. تشک تخم مرغی از جنس پی وی سی است و دارای یک موتور با وزن ۱.۴ کیلو گرم است. این تشک دارای ۱۳۰  قطعه شبیه شانه های تخم مرغ است که از هوا پر می شود.
  2. نوع دیگر مدل سلولی است. این تشک ها دارای سلول ها یا لوله هایی است که یک در میان از باد پر می شود. به طور کلی تعداد سلول ها 18 عدد است که یکی از آن ها به عنوان سلول زاپاس در نظر گرفته شده است. بر خلاف مدل تخم مرغی، تشک سلولی قادر به تحمل وزن 120 کیلو گرم است و افراد بستری شده برای مدت دو سال می توانند از این تشک استفاده کنند. این تشک ها نیز از جنس نایلون یا پی وی سی هستند و طول و عرض آن ها به ترتیب 190 و 85 سانتی متر است. هم چنین ضخامت آن ها در حدود 11 سانتی متر می باشد.
  3. در آخر تشک مواج سنسوری هوشمند یکی از بهترین محصولات ساخته شده در میان تشک های مواج است که در ساخت آن از تکنولوژی روز دنیا استفاده شده است. این تشک هیچ محدودیتی برای وزن فردی که از آن استفاده می کند ندارد و تا هر زمانی که بیمار به آن نیاز داشته باشد قابل استفاده است.

تشک مواج

تشک مواج بیمارستانی

  • یک تشک مواج علاوه بر قطعات سازنده که ممکن است به شکل تخم مرغی یا سلولی و لوله ای باشد، دارای یک موتور است که در نقش پمپ باد عمل می کند و تشک را از هوا پر می کند. برخی از تشک ها دارای روکش برزنتی نیز هستند به این منظور که در اثر تماس طولانی مدت بدن فرد با قطعات تشک، این ساختار ها کمتر فرسوده شوند و آسیب نبینند.
  •  به طور کلی مصرف برق تشک های مواج بسیار کم است. با توجه به خطراتی که به دلیل عدم تحرک و به دنبال آن زخم بستر برای فردی که در بستر است وجود دارد، تهیه تشک مناسب برای این افراد از اهمیت ویژه ای بر خوردار است. با خرید یک تشک متناسب با ویژگی ها و نیاز های بیمار، در بهبود سریع تر و حفظ سلامت او می توانیم موثر باشید.

مرکز فروش تشک مواج در تهران

  • برای خرید تشک مواج حتما باید وزن بیمار را در نظر بگیرید. علاوه بر این نوع بیماری و مدت زمان بستری نیز در انتخاب تشک مواج مناسب او تاثیر گذار است. اگر بیمار برای مدت طولانی در بستر است بهتر است به سراغ تشک مواج سلولی بروید. در سوی مقابل اگر بیمار برای دوره کوتاهی باید بستری باشد می توانید از مدل تخم مرغی بهره ببرید.

  • توجه داشته باشید که برای بیماری با شرایط خاص و دارای زخم بستر تشک های تخصصی بهترین گزینه هستند. در هرصورت خرید تشک مواج به جای تشک های معمولی می تواند با کاهش عوارض و اختلالاتی که بستری شدن طولانی در پیش دارد، هزینه های شما را نیز کاهش دهد.

راهنمای خرید تشک مواج