قیف آزمایشگاهی

امروز برای  پیشبرد بهتر هر نوع کاری ابزاری ساخته شده است تا از اتلاف زمان تا حد ممکن جلوگیری شود گاهی ممکن نیاز به انتقال برخی از مایعات با شرایط و شکل متفاوتی باشد که باید از قیف استفاده کرد در نگاه ساده قیف یک ابزار ساده و پیش با افتاده آیی می‌باشد که در هر محیطی  قابل مصرف است.

قیف ها به عنوان ابزار شکل دهنده در محیط های کاری می باشند که تمام تسلط انتقال مایعات را برعهده دارند اصولا جنس قیف ها پلاستیک خشک می باشد تا در برابر هر آب و هوایی چون گرما حالت اصلی خود را حفظ کند در نگاه اول جز اصلی تشکیل شده قیف لوله ی قطور می باشد که هیچ انعطافی ندارد بلکه ابتدای کار یک مجرای بزرگ یا عبارتی دهانه ی گشاد دارد که به راهی تنگ ختم می شود شکل ظاهری قیف مانند ساعت شنی است هرچه  فرایند انتقال روبه اتمام است دهانه قیف کوچک تر می شود پرکاربردترین جنسی که برای ساخت قیف استفاده می شود استیل ضد زنگ و شیشه می باشد البته در صنایع مختلف بیشتر نوع پلاستیکی قیف به چشم می خورد  چرا جنس قیف ملاک است؟

چون قیف ها باید روی برخی سطوح به راحتی بنشینند و عبارتی دهانه کوچک قیف با هر دهانه ایی چفت شود و بتواند وزن انتقالی را تحمل کند قیف در عبارت ساده کننده به عنوان یک جدا کننده هم قابل مصرف است.

ویژگی قیف

همان طور که می دانید قیف ها به عنوان جدا کننده ترکیبات قابل شناخت هستند به گونه ایی که در ابعاد مختلفی تولید می شوند هرچه قیف از نظر استاندارد تبعیت کند استفاده بهتری خواهد داشت اصولا ابعاد مناسب برای هر قیف از ۸ تا ۱۰ سانت می باشد  این ابزار مخروطی دارای یک سری برش خورده به صورت اریب می باشد به طور معمول دو کار کاربردی در جداسازی مایعات و انتقال پودر های جامد دارد هرچه انتهای قیف فضای داخلی کمتری داشته باشد کارایی به سزایی دارد

معرفی انواع قیف

قیف ها  در دو جنس شیشه ایی و پلاستیکی در دسترس می باشند که بیشترین مصرف قیف از نوع پلاستیکی می باشد که به همین منظور،قیف انواع مختلفی دارد که عبارتند از :

  • قیف ساده
  • قیف  دکانتور
  • قیف پوخنر
  • قیف قطره چکان و….

آشنایی با قیف دکانتور و قطره چکان

بهتر است  بدانید که گاهی برای تعیین چگالی مایعات از قیف ها هم استفاده می شود به عبارتی حین جداسازی مایعی که به سطح کوچکتر قیف نزدیک شود چگالی بالایی دارد و می توان از دو مایع به خوبی به عنوان حلال های پرچگال و کم چگال رونمایی کرد حتی گاهی برای مانع از تبخیر میتوان درپوش قیف را بررسی دهانه گذاشت.

در حالی که قیف قطره چکان از زیر مجموعه های دیگری چون :

  • استوانه ایی
  • گلابی شکل

لوله متعادل  تشکیل شده است. تنها مزایای به سزایی که قابل مشاهده است کنترل دقیق  مایعات در این قیف می باشد چون بسته به قابلیت ها و تنوع شکلی که دارد از واکنشگرها استفاده می شود تا بدون خطر بتوان واکنشگرها را از دهانه قیف عبور داد و تا حدامکان از فشار کاذب جلوگیری میکند چون لوله های مخصوص کنترل فشار قابلیت تنظیم ورود و خروج را به همراه دارند البته قیف ها بیشتر در مراکز آزمایشگاهی و شیرینی پزی قابل استفاده می باشد و به ندرت در برخی منازل هم می توان دید.

طرز کار قیف شیشه ای:

برای انجام این کار ابتدا قیف باید شسته و خشک شود. سپس کاغذ صافی مناسب برای قیف و ذرات رسوب را انتخاب کنید. کاغذ صافی قیف دار مناسب است که بعد از قرار گرفتن در قیف حدود نیم سانتی متر و نیم از لبه قیف پایین تر است و برای ذرات رسوب زمانی مناسب است که آب زیر فیلتر کاملاً کلر باشد.
برای قرار دادن کاغذ صافی در قیف ابتدا باید آن را چندین بار تا کنید و به شکل قیف درآورید و داخل آن قرار دهید. برای اینکه کاغذ به قیف بچسبد باید خیس بخورد و با یک انگشت تمیز کاغذ صافی کاملا به دیواره قیف بچسبد. اگر کاغذ صافی به طور کامل به قیف نچسبد و حباب های هوا بین کاغذ و دیواره داخلی قیف باقی بماند، فرآیند فیلتر کردن کند می شود.

انواع قیف آزمایشگاهی

قیف آزمایشگاهی پلاستیکی

این مدل ابتدایی ترین نوع قیف است. که در سایزهای کوچک و بزرگ تولید می شود. این قیف از شیشه و پلاستیک ساخته شده است. این قیف ها از یک گردن باریک در پایین و یک قسمت مخروطی در بالا تشکیل شده است. بسته به طول گردن، عملکرد این قیف ها متفاوت است.

قیف آزمایشگاهی شیشه ای

قسمت لوله ای این دستگاه به قدری باریک است که به طور خودکار محلول را صاف می کند. این دستگاه برای فیلتر مایعات و جداسازی رسوب از مایع استفاده می شود.

فروش قیف آزمایشگاهی

قیف دکانتور

این ظرف در دسته قیف ها قرار می گیرد. کاربرد این قیف جداسازی دو مایع با چگالی متفاوت است. شکل آن در واقع گلابی شکل است. پس از ریختن مایع داخل آن، از بالا با درپوش چوب پنبه ای مسدود شد. و در پایین یک شیر آب وجود دارد. پس از اینکه دو مایع به دلیل اختلاف چگالی از هم جدا شدند. این دو مایع را می توان با باز کردن شیر در مرز مشترک دو مایع و سپس بستن شیر از هم جدا کرد. این دستگاه عموما دارای حجمی بین صد میلی لیتر تا بیست لیتر برای مصارف آزمایشگاهی می باشد. البته مدل های صنعتی این دستگاه نیز حجم های بیشتری دارند.

قیف آزمایشگاهی بوخنر

 شبیه دوش بود و صفحه ای با حفره های زیاد دارد. این دستگاه اغلب برای تصفیه و جداسازی مواد با استفاده از نیروی مکش استفاده می شود. مواد این قیف اغلب چینی است. اما نمونه های شیشه و پلاستیک نیز وجود دارد. قیف بوخنر در کنار آسپیراتور ارلن استفاده می شود. تا بتواند فرآیند تصفیه و جداسازی را به خوبی انجام دهد.

قیف قطره چکانی

 این دستگاه به صورت بصری بین کاراف و پورت قرار می گیرد. دارای یک محفظه لوله ای و یک دریچه است. قطره های قیف قطره ای برای افزودن کنترل شده و ملایم معرف ها مناسب هستند. مخصوصاً برای مواقعی که افزودن سریع معرف ها ممکن است نتایج مطلوب را به همراه نداشته باشد.

قیف هرش

این قیف شباهت زیادی به قیف بوخنر دارد. با این تفاوت که برای صاف کردن مواد بسیار کم استفاده می شود.

قیف تیستل

 قیف آزمایشی یک ظرف آزمایشگاهی است که از یک لوله، یک مخزن و یک قسمت قیفی شکل در بالای آن تشکیل شده است. این قیف ها اغلب برای افزودن مواد به دستگاه یا سیستم موجود استفاده می شوند.

قیف ایمهوف

 ظرف مخروطی و مدرج است. که در دو مدل شیری و بدون شیر عرضه می شود. این قیف اغلب برای ته نشینی رسوبات حاصل از فاضلاب استفاده می شود. این قیف ها معمولاً از شیشه ساخته می شوند که اغلب برای تصفیه آب استفاده می شود.

قیف تولگرن

 این دستگاه در آزمایشگاه های شیمیایی کاربرد زیادی ندارد و عمدتاً در مناطقی استفاده می شود که هدف آنها جداسازی موجودات زنده از خاک است. نحوه کار این قیف به این صورت است که با ایجاد گرما، موجودات در حال حرکت را از گرما دور می کند. در نتیجه این موجودات به سمت لوله جمع کننده هدایت می شوند و در آنجا سقوط می کنند.