سیلر دندانپزشکی

سیلر دندانپزشکی در لغت به معنای مهر و موم کردن است و البته درزگیر به معنای ماده یا هر چیزی است که مهر و موم یا مهر می کند. سیلر دندانپزشکی در واقع مواد چسبنده ای هستند که همانطور که قبلا ذکر شد به عنوان سیلانت عمل می کنند و فضاهای خالی باقی مانده را برای جلوگیری از تجمع مجدد میکروب ها پر می کنند. سیلر دندانپزشکی اغلب به عنوان ترکیباتی عرضه می شوند که پس از اختلاط در اثر واکنش شیمیایی سخت می شوند. لازم به ذکر است که تمام سیلرها زمانی که تازه مخلوط شوند سمی هستند و با خشک شدن مواد این سمیت بسیار کاهش می یابد.

انواع سیلر دندانپزشکی

انواع سیلرها عبارتند از: سیلر اکسید روی، سیلر هیدروکسید کلسیم، سیلر رزینی (پایه پلاستیک) و سیلر گلاس آینومر.

سیلرهای دندانپزشکی به خاطر این جلوه خاص شناخته شده اند و یکی از پرکاربردترین چسب ها در زمینه دندانپزشکی هستند. یکی از مهمترین کاربردهای سیلر دندانپزشکی چسبندگی گوتاپرکا در هنگام پرکردن کانال ریشه، افزایش حجم داخل کانال ریشه و پرکردن شیر و دندان های دائمی است. این سیلرها دارای ویسکوزیته مطلوب هستند و سولفات باریم ویژگی منحصر به فرد آنها را به آنها می بخشد.اندو سیلر دندانی نوعی ماده است که برای پر کردن کانال های ریشه دندان استفاده می شود. از آن برای ایجاد یک مهر و موم هرمتیک در کانال ریشه برای جلوگیری از ورود باکتری ها و سایر آلودگی ها به دندان استفاده می شود. سیلرهای اندو بخش مهمی از درمان ریشه هستند و محافظت طولانی مدت در برابر عفونت و پوسیدگی ایجاد می کنند.

بهترین سیلر دندانپزشکی

با توجه به کاربرد اصلی سیلر دندانپزشکی ، یعنی تزریق، دور از انتظار نیست که این مواد بیشترین کاربرد را در درمان ریشه و ریشه داشته باشند. ریشه دندان ها شکل بسیار پیچیده و ظریفی دارد و انسداد کامل آنها مستلزم استفاده از موادی با ویژگی هایی مانند سازگاری با بافت های زنده، نامحلول بودن در مایعات اطراف پالپ، چسبندگی خوب، عدم انقباض و انبساط جزئی در هنگام سخت شدن است. . و باکتریواستاتیک؛ سیلانت های اندو تمامی ویژگی های ذکر شده را دارند.

سیلر دندانپزشکی

سيلر اندو

میزان چسبندگی سیلر عصب کشی به عاج دندان از اهمیت بالایی برخوردار است و استحکام کششی باند بین سیلر و عاج دندان یکی از مهمترین نشانه های کیفیت سیلر می باشد. سیلر 26AH و Dorifill از بهترین سیلرهای موجود در بازار هستند و در بین دندانپزشکان بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. سیلر 26ah ساخت سوئیس بوده و ماده ای کارآمد برای پوشاندن کانال های ریشه دندان است.

انواع سیلر اندو

سیلرها نقش مهمی در آب بندی دندان ها دارند. به این ترتیب، گوتاپرکا به تنهایی نمی تواند این وظیفه را انجام دهد. سیلردندانپزشکی می توانند با موفقیت کانال ریشه دندان را پر کنند و آسیب جدی به دندان را التیام بخشند. توجه داشته باشید که مهارت پزشک در استفاده از سیلر دندانپزشکی بسیار مهم است . در غیر این صورت ممکن است دندان آسیب بیشتری ببیند.

سیلر اندو

سیلر عصب کشی

سیلرهای BC (Bresslers): این سیلرهای اندو تحت عنوان مهر و موم های بیوسرامیک استاندارد طلا به بازار عرضه می شوند. نمونه خمیری این سیلرها در جراحی ترمیم آپیکال و ریشه استفاده می شود.

سیلر دندان

سیلرهای مولتی سیلر: این سیلر یکی از سیلرهای غیر طلایی بوده و در بازار ایران به صورت گسترده عرضه می شود.این سیلرها به جای سیمان پرتلند از ماده ای به نام پوزولانا ساخته می شوند. پوزولان نوعی پوکه آتشفشانی است که در برخی از بتن ها استفاده می شود. روش ساخت آن حتی مقاومت نهایی بالاتری نسبت به بتن یا پورتلند دارد.

مواد سیلر دندانپزشکی

Fillapex MTA Sealer: این ماده ساخت کشور برزیل است و از معدود سیلرهایی است که از مواد MTA استفاده می کند. 13 درصد از آن پیکربندی شامل MTA است. البته 50 درصد آن را رزین سالیسیلات تشکیل می دهد که جالب و منحصر به فرد است.

سیلر دندانپزشکی

پودر سیلر

سیلر دندانپزشکی علاوه بر حاوی اکسید روی، حاوی باریم اوژنول، سولفات و رادیوکربن نیز هستند. گوتا به تنهایی نمی تواند فضای داخل ریشه را پر کند و این فضای خالی غذا و آب را وارد ریشه می کند و در نتیجه دندان عفونی می شود به همین دلیل باید گوتا را با سیلر دندانپزشکی آغشته کرده و داخل ریشه قرار دهیم.

مزایای استفاده از سیلر دندانپزشکی باکیفیت:

  • چسبندگی بالا: سیلر باکیفیت به خوبی به دیواره‌های کانال ریشه می‌چسبد و از ایجاد نشتی جلوگیری می‌کند.
  • زیست سازگاری: سیلر باکیفیت با بافت دندان سازگاری دارد و باعث ایجاد حساسیت و التهاب نمی‌شود.
  • مقاومت در برابر مواد شیمیایی: سیلر باکیفیت در برابر مواد ضدعفونی‌کننده و سایر مواد مورد استفاده در دندانپزشکی مقاوم است.
  • سهولت استفاده: سیلر باکیفیت به راحتی توسط دندانپزشک قابل استفاده است.

چه زمانی به سیلر دندانپزشکی نیاز داریم؟

پس از انجام عصب‌کشی، برای پر کردن کامل کانال‌های ریشه و جلوگیری از عفونت مجدد، به سیلر دندانپزشکی نیاز است.

انتخاب سیلر مناسب:

انتخاب نوع سیلر مناسب به عهده دندانپزشک است و به عوامل مختلفی مانند نوع درمان، شرایط دندان و ترجیح دندانپزشک بستگی دارد.

مراقبت‌های بعد از استفاده از سیلر:

پس از استفاده از سیلر، دندانپزشک توصیه‌هایی را برای مراقبت از دندان به شما خواهد کرد. رعایت این توصیه‌ها برای حفظ سلامت دندان بسیار مهم است.

سوالات متداول:

  • آیا استفاده از سیلر دردناک است؟ خیر، استفاده از سیلر معمولاً دردناک نیست.
  • چه مدت طول می‌کشد تا سیلر دندان سفت شود؟ زمان سفت شدن سیلر به نوع سیلر و روش استفاده از آن بستگی دارد.
  • عوارض استفاده از سیلر چیست؟ در صورت استفاده از سیلر باکیفیت و توسط دندانپزشک ماهر، عوارض جانبی بسیار نادر است.

نتیجه‌گیری:

سیلر دندانپزشکی نقش بسیار مهمی در موفقیت درمان ریشه دارد. با انتخاب سیلر مناسب و مراقبت‌های صحیح، می‌توانید از سلامت و ماندگاری دندان خود اطمینان حاصل کنید.