فیلم رادیولوژی

آیا شما هم به دنبال بهترین فیلم رادیولوژی هستید؟ رادیولوژی شاخه ای از علم پزشکی است که با استفاده از اشعه  و با کمک  روش های پیشرفته تصویری به درمان بیماری های ناشناخته می پردازد. در ادامه بیشتر با این روش درمانی آشنا خواهید شد.

فیلم رادیولوژی پزشکی شامل دو گونه رادیولوژی تشخیصی و رادیولوژی درمانی می باشد. رادیولوژی تشخیصی متشکل از رادیوگرافی و توموگرافی کامپیوتری می باشد و رادیولوژی درمانی دستگاه های رادیوتراپی، عوامل درمانی در تابش پرتوها و حساسیت بافتی در مقابل پرتوها را مورد بررسی قرار می دهد.

روش کار فیلم رادیولوژی

در فیلم رادیولوژی شرایط الکتریکی تابش پرتوهای ایکس را به گونه ای تنظیم می کنند که در قسمت انتهایی پرتوها با استفاده از وسایل فرعی از قسمت میانی بدن فیلم گرفته می شود، که به وسیله آن  مدارکی جهت تشخیص سلامت یا بیماری ناحیه ای از بدن بدست می آید.

فیلم رادیولوژی متشکل از تکنیک هایی جداگانه ای می باشد که با استفاده از مواد کنتراستی و دیگر مواد اندام های مختلف بدن را مورد بررسی قرار می دهد که یکی از این روش ها آنژیوکاردیوگرافی می باشد، این روش با پراکندگی مواد کنتراست به درون لوله های باریک قلب که متشکل از رگ های مختلف بدن می باشد آن را به حفره های معینی از قلب می رساند. مراحل مختلف تشکیل دهنده ضربان قلب عامل به وجود آمدن رادیوگرافی می باشد که حفره های قلب و دریچه ها را مورد بررسی قرار می دهد. تکنیک های مهم رادیولوژی تشخیصی

ماموگرافی:

این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که کانون ریزی در لامپ  مولد اشعه ایکس دارند، گاها نمونه مخصوصی از فیلم رادیولوژی در آن استفاده می شود بدین منظور که بتوان اطلاعات دقیقی از جزئیات بافت های نرم توسط تصاویر رادیوگرافی بدست آید.

سریوگرافی و سینماتوگرافی:

از این تکنیک برای تشخیص سلامت و یا بیماری اعضاء پویای بدن مانند قلب، معده و ... به کار گرفته می شود که با نصب دوربین های سینمایی بر روی رادیو گرافی و دستگاه فلوئوروسکوپی عکس هایی در یک خط گرفته می شود، در نهایت تصاویر حاصل را به وسیله پروژکتور به روش سینمایی نمایش می دهند.

زیرورادیوگرافی:

استفاده از زیراکس در فیلم رادیولوژی را زیرورادیوگرافی گویند که در آن از صفحه های سلنیومی زیراکس استفاده می شود و تفاوتش با رادیوگرافی معمولی در آن است که از پرتوهای ایکس خارج شده از بدن برای دگرگونی بار الکتریکی سلنیومی استفاده می شود.

توموگرافی:

در این تکنیک با استفاده از اشعه های مادون قرمز، تغییر درجه حرارت سطح بدن ثبت می شود و طرح حرارتی سطح بدن نمایان می شود. در توموگرافی اشعه های حرارتی بدن به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می شود و پس از سنجش توان آن ها بر روی یک صفحه به نمایش گذاشته می شود.

توموگرافی کامپیوتری:

به سنجش بی واسطه باقیمانده از انرژی یک رشته پرتو های ایکس پس از عبور آن از بدن توموگرافی کامپیوتری گفته می شود در این روش مقدار انرژی باقیمانده اندازه گیری شده، به کامپیوتر داده می شود در نهایت سیستم عدد جذبی بدست آمده از این بررسی را حساب می کند.

تکنیک های مهم رادیولوژی درمانی

پرتو های ایکس همانطور که می توانند عامل تشخیص و درمان بیماری شوند، همانگونه هم می توانند مضر باشند و ساختار عادی اتم های تشکیل دهنده بدن را تغییر دهند و آثار بیولوژیک مهمی بر روی بدن بجا بگذارند. مثلا همانگونه که می تواند درمان کننده سرطان باشد می تواند عامل بروز آن هم بشود.

دستگاه رادیوتراپی:

هسته اصلی این دستگاه متشکل از لامپ های مولد پرتو رنتگن می باشد که با توجه میزان ولتاژ آن می تواند برای بیماری های سطحی مثل سرطان پوست و یا درمان بیماری های داخلی استفاده شود.

مقادیر درمانی در تابش پرتو ها:

از آنجایی که در پرتو درمانی مقدار پرتو هایی که برای ارزیابی به بدن وارد می شوند بسیار مهم هستند، واحد هایی برای مقدار اشعه ها تعیین شده که R  و RNA   نامگذاری شده اند. مقدار پرتو افکنی که بتواند در یک سانتی متر مکعب هوا یک واحد الکتریسیته ساکن ایجاد کند پرتو ایکس R نامیده می شود و مقدار پرتو افکن جذب شده توسط هر گرم از مواد سازنده بدن را RNA  می نامند.