ظروف آزمایشگاهی

به هر ابزاری که در آزمایشگاه برای انجام دادن آزمایش و مراقبت از مواد گوناگون به کار رود ظروف آزمایشگاهی گفته می‌شود. این موارد حاوی ظروف آزمایشگاهی، مواد مصرفی، سیستم‌های مورد احتیاج و حتی سکوبندی و کابینت‌های آزمایشگاه خواهد بود. به طور کلی ظروف آزمایشگاهی را می توان به صورت های مختلفی مشاهده کرد که در دمای 50 تا 700 درجه مقاومت دارند که با نام های مختلفی مانند شیشه پیرکس، شیشه بروسیلیکات، شیشه کوارتز، شیشه سودا و غیره شناخته می شوند.

ظروف آزمایشگاهی نیز از نظر شکل ظاهر تنوع زیادی دارند و بسته به عملکردشان به اشکال مختلفی ساخته شده اند.

خرید ظروف آزمایشگاهی

ظروف آزمایشگاهی به دلیل مجاورت آن‌ها با مواد شیمیایی گوناگون، باید خیلی در مقایسه با انواع مواد شیمیایی مقاومت داشته باشند و به همین علت هم این ظروف در مقایسه با ظرف‌های معمولی که ممکن است در آشپزخانه‌ها پیدا شوند، مقاومت بیشتری دارند.

 عکس ظروف آزمایشگاهی

ظروف آزمایشگاهی پرمصرف ترین لوازم آزمایشگاهی هستند. این ظروف شفاف بوده و محتویات داخل این ظروف دیده می شود. ظروف آزمایشگاهی بخشی از تجهیزات آزمایشگاهی است .این ظروف به دلیل مجاورت با مواد شیمیایی مختلف باید بسیار مقاوم باشند و به همین دلیل این ظروف را نسبت به ظروف معمولی مقاوم تر می کنند. این مقاومت نه تنها در برابر مواد شیمیایی هست ، بلکه در مواقعی که نیاز به سرمایش یا گرمایش هست نیز استفاده می شود، پس باید این ظروف آزمایشگاهی  مقاومت حرارتی بالایی داشته باشند. همچنین این ظروف شیشه ای بسته به کاربردشان با هم متفاوت هستند. به همین ترتیب  ظروف شیشه ای آزمایشگاهی از: شیشه اکریلیک، شیشه شکر، شیشه اکسی نیتریل، شیشه بروسیلیکات، شیشه سودا لیم و ... ساخته می شوند.همانطور که از نام این ظروف پیداست اجتماعی از ظروف پلاستیکی و شیشه ای است که در آزمایشگاه ها استفاده می شود.  بیشترین کاربرد ظروف شیشه ای آزمایشگاهی به این دلیل است : شفاف بودن  ظروف، تحمل بالا در برابر سرما و گرما ، آسان بودن شستشو و استریل کردن آن ها می باشد. باید از این ظروف محافظت کرد که به این ظروف ضربه نخورد ، زیرا این ظروف شیشه ای ظریف و حساس هستند و احتمال شکستگی این ظروف آزمایشگاهی زیاد هست.

فروش ظروف پلاستیکی آزمایشگاهی

انجام آزمایش های مختلف و کار با مواد شیمیایی در آزمایشگاه باعث شده است که این محیط ها نیاز به استفاده از تجهیزات و ظروف آزمایشگاهی مناسب داشته باشند. با استفاده از این ظروف آزمایشگاهی ، بسته به نوع فعالیت و مواد آزمایشگاهی ، آنها از مواد مختلفی مانند پلاستیک ، فلز و شیشه ساخته شده اند که در این بین ظروف شیشه ای آزمایشگاهی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. ظروف آزمایشگاهی نیز از نظر ساختار و ظاهر بسیار متفاوت هستند و بسته به عملکرد آنها در اشکال مختلف ساخته می شوند.
سیلیکات مواد تشکیل دهنده ی شیشه کمپلسی به شمار می رود . بسته به نوع آنیون سیلیکات و کاتیونی که در شیشه آلات به کار گرفته می شود ، ویژگی های آن ها نیز متغیر است . هرچه شیشه خالص تر باشد ، بی رنگ و شفاف تر است. شیشه را می توان با افزودن کاتیون های فلزی مانند آهن و نیکل رنگ آمیزی کرد. مقاومت حرارتی شیشه خالص پایین است و به شوک حرارتی بسیار حساس است. با افزایش اکسید بور می توان مقاومت حرارتی شیشه را افزایش داد. در حالی که این امر مقاومت در برابر حرارت را افزایش می دهد ، اما تاثیری بر مقاومت آنها در برابر سایر قلیاها و مواد شیمیایی ندارد.

ظروف آزمایشگاهی

ظروف آزمایشگاهی شیشه ای

این شیشه ها حاوی عناصر گروه روی و فلزاتی مانند آرسنیک و آنتیموان نیستند. ضریب انبساط شیشه بوروسیلیکات اندک است و ابعاد این نوع شیشه ها در اثر حرارت کمی تغییر می کند و در برابر افزایش فشار مقاومت نشان می دهد و می تواند دمای حداکثر ششصد درجه سانتیگراد را برای مدتی کوتاه مدت تحمل کند .مدت کوتاهی ، و اگر آنها سرد هستند زود ترک می خورند و بعد از مدتی می شکنند. ظروف آزمایشگاهی مورد استفاده در آزمایشگاه بیشتر شیشه بوروسیلیکات است و معمولاً از سدیم ، آلومینیوم بوروسیلیکات با دی اکسید سیلیکون تشکیل شده است. این نوع شیشه مقاومت فیزیکی ، حرارتی و شیمیایی خوبی دارد و در برابر خوردگی مقاوم است. این لیوان عاری از روی و سایر فلزات سنگین است و حاوی مقدار کمی قلیا است. تغییر کمی در ابعاد آن در برابر گرما وجود دارد. ضریب انبساط آن خاص است و در برابر استریل با حرارت خشک یا مرطوب مقاوم است.

ظروف آزمایشگاهی پیرکس

ظروف آزمایشگاهی پیرکس فقط به مقاومت در برابر مواد شیمیایی محدود نخواهند شد و در خیلی از موارد که احتیاج به سرد کردن یا گرم کردن می‌باشد، آنها در مقابل گرما یا سرما قرار می‌گیرند. بنابراین واجب می‌باشد که ظروف آزمایشگاهی پیرکس مقاومت حرارتی خیلی بالایی داشته باشند. هر کدام از این ظروف کارایی ویژه‌ای خواهند داشت، اما امکان دارد در برخی موارد به جای هم به کار روند ولی برخی مواقع امکان به کار بردن آن‌ها به جای یکدیگر هم وجود نخواهد داشت. انجام آزمایشات گوناگون و کار با مواد شیمیایی موجب شده تا فضاهای آزمایشگاهی برای به کار بردن وسایل و ظروف آزمایشگاهی پیرکس عالی باشند. به کار بردن ظروف آزمایشگاهی پیرکس بسته به نوع کار و متریال آزمایشگاهی می‌تواند از جنس‌های متنوعی مانند شیشه، فلز و پلاستیک باشند که از این میان، ظروف شیشه‌ای آزمایشگاهی بسیار حائز اهمیت خواهند بود.

ظروف آزمایشگاهی پیرکس

ظروف شیشه ای آزمایشگاهی

 در زیر به طور خلاصه به شرح بعضی از ظروف آزمایشگاهی خواهیم پرداخت : 

بشر: بشر بدون تردید یکی از پراستفاده‌ترین ظروف در آزمایشگاه می‌باشد. این ظرف به لیوان شباهت زیادی دارد ولی سر آن مثل پارچ کمی خمیدگی دارد تا به راحتی بتوان مایعات را از آن خالی کرد. اغلب برای گرم کردن یا به عنوان بستری برای انجام خیلی از فرآیندهای شیمیایی بشرها را به کار خواهند برد.
ارلن: ارلن‌ها دارای دهانه‌ی تنگی می‌باشند و به همین علت هم برای ذخیره مایع‌ها مناسب هستند و در هنگام جابه‌جایی، احتمال ریختن مایع کم‌تر خواهد بود. به علاوه به علت ظاهری که دارند و دهانه باریک آن‌ها، به هم زدن مواد در درون آنها با تکان دادن ظرف به آسانی امکان‌پذیر خواهد بود. 
لوله آزمایش: یکی دیگر از ظروف پرکاربرد در آزمایشگاه‌ها لوله آزمایش می‌باشد که به شکل یک لوله که یک سر آن مسدود می‌باشد، است. معمولا جنس آن شیشه بوده و اکثراً برای ذخیره‌ی گونه‌های مختلف نمونه و محلول‌های متنوع به کار خواهد رفت.

قیمت لوله آزمایشگاهی پیرکس

بالن: بالن ظرفی می‌باشد که دارای یک دهانه باریک است و ظاهری شبیه به گلابی دارد. بالن‌ها از آن جهت که دارای شکل گردی هستند و دما را به صورت برابر به ماده داخلشان خواهند رساند، برای حرارت دادن خیلی مناسب می‌باشند و به علاوه برای تقطیر و به حجم رساندن هم به کار خواهند رفت. حجم آنها کاملا واضح می‌باشد ولی به شکل عدد دار نیستند.
استوانه مدرج: عدد‌های روی استوانه مدرج بسیار دقیق می‌باشند. این استوانه‌ها برای اندازه گرفتن حجم به کار خواهند رفت. استوانه‌ مدرج در مقایسه با بشرها از دقت خیلی بیشتری برخوردار هستند. حجم روی بشرها تقریبی می‌باشد و از آنها نباید برای اندازه گرفتن استفاده نمود. 

 

ظروف آزمایشگاهی شیشه ای

خرید شیشه پیرکس

پیپت: پیپت ظرفی می‌باشد که جهت برداشتن میزان بسیار دقیقی از مایعات از یک ظرف و منتقل کردن آن به ظرفی دیگر به کار خواهد رفت. پایه کار آن با مکش است و با به کار بردن مکش، ماده را از یک ظرف بالا خواهد کشید. تا هنگامی که نیروی مکش دایر است، مایع در درون آن خواهد ماند ولی هنگامی که آن را بالای ظرف دیگری که قصد منتقل کردن ماده به آن را داشته، قرار بدهیم با برداشتن این نیروی مکش، ماده از پیپت خالی می‌شود.

فروش ظروف آزمایشگاهی

بورت: بورت‌ها به صورت لوله‌هایی بلند می‌باشند که در زیر آنها یک شیر کوچک نصب شده است. این بورت‌ها برای جمع کردن تدریجی یک مایع به یک ظرف استفاده می‌شوند. بورت در بالا قرار گرفته و شیر آن باز شده تا مایع کم کم از آن خارج شود. همه‌ی بورت به خوبی مدرج شده است و حجم داخل آن به دقت قابل خواندن می‌باشد.

فروش ظروف پلاستیکی آزمایشگاهی

دسیکاتور: دسیکاتور ظرفی شیشه‌ای است که به قابلمه شباهت دارد که در آزمایشگاه‌ها برای ذخیره‌ی نمونه‌هایی که احتیاج به مراقبت در فضای خشک دارند، کارایی دارد . نمونه به همراه کمی ماده رطوبت‌گیر در دسیکاتور قرار گرفته و محیط درون آن هیچگونه رطوبتی نخواهد داشت.
پی ست: پی ست ظرفی می‌باشد که در درون آن مایعات پراستفاده مثل پروپانون (استون)، آب مقطر و الکل نگهداری خواهد شد که می‌تواند برای شستن و غیره به کار رود و خارج شدن مایعات از درون آن بسیار آسان و ساده می‌باشد. 
قیف: جنس قیف‌های آزمایشگاهی معمولا شیشه‌ای می‌باشد و کارایی آن‌ها هم مثل قیف‌های معمولی است. ولی یک مقدار ظریف‌تر می‌باشند. شما برای خرید این محصولات میتوانید با کارشناسان ما در تماس باشید.